Hitta frilansare och sälja dina tjänster som du kan tjäna pengar på

Om du har säljbara färdigheter som att skriva, design, webbutveckling, marknadsföring, projektledning, eller något annat, är ett av de enklaste sätten att göra hållbara extra pengar online att börja frilansa och tjäna pengar på det.

Och medan freelancing kanske inte är lika skalbar som några av de andra idéerna vi har pratat om, är det inte ovanligt för loners att skapa sexsiffriga oberoende företag för sig själva. (I själva verket intervjuade jag massor av dem på min podcast !)

Idag väljer mer än 54 miljoner amerikaner att ge upp traditionella karriärer och starta ett självständigt företag.

Det finns mycket arbete och kunder att hitta. Om du vet var du ska leta. Till att börja med måste du ta reda på om det finns tillräckligt med efterfrågan på dina färdigheter att det är värt att leta efter arbete. Börja med att söka efter jobb på webbplatser som Flexjobs, SolidGigs, Contena, GreatContent eller något av dussintals andra skill-specifika oberoende arbetsplatser.

Hur många jobberbjudanden liknar din ? Om det finns en anständig mängd av dem och det verkar vara en ständig efterfrågan, sätta dessa färdigheter på en lista och börja forska de företag och industrier som anställer.

Jag har skrivit en omfattande guide till att starta ditt eget oberoende företag, men här är en snabb lista för att komma igång :