Vad är Dreamfilm och Smart-TV?

För många individer rör sig teknisk innovation i så snabb takt att det är svårt att räkna ut vad som kan göra vad och vad som är science fiction och vad som är användbart.

Dreamfilm är en betydligt aktuell teknik, och en som är både mycket hjälpsam och besvärlig att få huvudet runt – särskilt i händelse av att du inte är en “techie”. Ändå är det verkligen värt att göra ett försök att bestämma det som det är hela oss dag för dag och lite tvivel kommer det bara att växa inom framtiden.

Så vad är Dreamfilm?

Dreamfilm eller Internet protocol television, är definitivt ett sätt att transportera ljud och Video (av) och många andra komponenter i digital datainformation alla via ett Internetprotokoll främst baserat nätverk. För många människor som kan visas som teknisk mumbo-jumbo så låt oss titta på vad Dreamfilm kan ge inom den verkliga världen.

Denna teknik är runt omkring oss och utnyttjas på många sätt varje dag. Till exempel, vet du att BBC: s iPlayer fungerar genom att använda Dreamfilm i sin kärna? Utan tvekan ett antal olika webbaserade video streaming leverantörer kommer även att utnyttja denna teknik. Ett riktigt helt annat exempel på det i dag till dag är digital signage. Dessa är de högteknologiska info eller marknadsföring och reklam visar som nu är populära på flygplatsterminaler, tågstationer och sportevenemang. Dessa digitala skyltar är vanligtvis slick i funktioner och mycket miljövänligt i drift.

Hotell, hälso-och sjukvård och utbildning

Om du någonsin har checkat ut från ditt hotellrum genom att betala saldot med hjälp av Smart-TV skärmen i rummet, har du förmodligen utnyttjat en Dreamfilm-tjänst utrustad av hotellet. Detta är en utmärkt demonstration av hur användbar och bekväm teknik ofta kan vara för alla.

Fler och fler skolplatser använder dessutom tekniken helt enkelt för att den har stora fördelar för att överföra lektionsinformation, dokumentärer och videor till stationära datorer och skärmar alla av skolan eller högskolan. Videoinformation kan lagras och zanzibar01 återkallas när som helst av någon anställd eller student (om åtkomst beviljas). Detta börjar verkligen bli nödvändigt för den nuvarande inlärningsmiljön.

Inom hälso-och sjukvården är fördelarna också betydande. Omfattande mångsidiga och sofistikerade underhållnings-och kommunikationsanläggningar kan lätt nås av patienter som uppenbarligen är en riktig tillgång för alla hälso-och sjukvårdsmiljöer.

Förhoppningsvis de korta beskrivningar som tidigare nämnts av gör användning av och fördelar med IP-Smart-TV i en hel del dag för dag situationer, kommer att hjälpa dig att förstå grunderna i vad den erbjuder. När du skal tillbaka alla svåra nätverksprotokoll relaterade du kan vara kvar med en verkligt hjälpsam och spektakulära sätt att kommunikation, fritid och utbildning.