Kommer e-cigaretter hjälpa mig sluta röka?

E-cigaretter är inte godkända av FDA som ett sätt att sluta röka.

Studier för att visa om vape.se e-cigaretter kan hjälpa sluta tobak har gett inkonsekventa resultat. Begränsad forskning tyder på att användningen av endast nikotininnehållande e-cigaretter för att sluta röka kan vara effektiv på kort sikt, jämfört med att använda medicinska nikotinersättningar. Men det finns inte tillräckligt med bevis för att jämföra säkerheten och effekten av att använda e-cigaretter för att sluta röka eller etablerade evidensbaserade behandlingar. E-cigaretter kan vara lämpliga endast för dem som är ovilliga att prova evidensbaserade terapier för att sluta röka eller som inte har varit framgångsrika med dessa terapier.

Om du använder e-cigaretter för att sluta röka, kom ihåg att ditt mål är att helt sluta använda alla tobaksvaror. Det rekommenderas också starkt att inte vape e-cigaretter som innehåller nikotin om du också röker traditionella cigaretter. Då pratar man oftast om Nasty Shisha, Nitros Cold Brew e-juice, Ossem, Pacha Mama, Porn Series Ejuice, Riot Squad, SadBoy, Savage & Senses. Det är som du ser ejuice, som man har i sin ecigg.

Om du letar efter hjälp att sluta röka, (FDA)har godkänt flera läkemedel som har visat sig vara säkra och effektiva för detta ändamål. Det som har visat sig fungera bäst är en kombination av mediciner och terapi.

På grund av säkerhetsproblem som inte har lösts och eftersom forskning om e-cigaretter som rökavvänjningsstöd är ofullständiga, rekommenderar Mayo Clinic inte att använda e-cigaretter som ett sätt att sluta röka. För att sluta röka kan du vända dig till Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, dk.vape.se & Jooz.se, eller någon klinik som kan hjälpa dig sluta röka ecigg.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.