Guide för nybörjare som vill bli frilansare

Alltför ofta, det tar tuffa, obetalda praktikplatser att få en fot i dörren till din valda industrin.

Men, tack och lov, det finns ett bättre alternativ. Med lite beslutsamhet kan du bli en betald frilansare, tillhandahålla artiklar, animationer, Apps, admin stöd eller något annat till världen.

Fördelarna är aplenty. Inte bara kommer det att vara stor erfarenhet för ditt CV, men med rätt projekt, kan lönen vara ganska anständigt också. Så, utan vidare, här är vår ultimata guide till att bli en frilansande framgång.

Låt oss inse det: tanken på att gunga ur sängen, vilket gör en löjligt snabb pendla till din bärbara dator och börjar arbeta låter som Bliss.

Men att arbeta hemifrån är inte nödvändigtvis så lätt som det låter, och varje fördel är tempererad med nackdelar.

Dessa är de bästa och sämsta delarna av att arbeta som frilansare.

Fördelar med frilansande

Flexibla arbetstider – du väljer dina timmar, arbetar hemifrån och arbetar runt dina studier
Bra balans mellan arbete och liv – utan regler kan du ta regelbundna pauser och bege dig ut för att se vänner
Kontroll över din arbetsbelastning – du kan vara selektiv om vilka uppgifter att ta på, så om ett jobb tar för lång tid, eller inte betalar tillräckligt bra, det finns ingen skada att förkasta det
Internationella kunder-som majoriteten av frilansuppdrag är gjort på nätet, frilansare kan arbeta med människor från hela världen
Potential till göra en masse pengar – med det rätt rykte, beloppen av pengar du kanna förtjäna är obegränsad.

Nackdelar med frilansande

Att hålla upp med skatt-fylla i självbedömning skattedeklarationer kan vara förvirrande, men vår guide kan hjälpa
Instabila inkomster-du kan behöva ta itu med sena betalningar och det är inte alltid lätt att hitta provisioner
Distraktioner hemma-det kan ta en hel del disciplin för att inte förhala eller tillbringa alltför länge i sängen när du väljer dina egna timmar
Arbetet är konkurrenskraftigt-många människor kommer att ansöka om de bästa projekten, så du måste arbeta hårt för att få erfarenhet och göra din ansökan sticker ut
Arbeta på egen hand-som de flesta av ditt arbete kommer att göras på din TOD hemma, kan det bli ensam. Leta efter frilansande grupper på webbplatser som Facebook eller träffas för att hitta andra människor att Chill med medan du arbetar.

För att undvika att få hytt feber, och att vara fokuserad, rekommenderar vi att du beger dig ut till ett kafé och gör det mesta av alla gratis WiFi du kan hitta. Allmänna bibliotek är också bra ställen att arbeta för.

Att dela upp dina uppgifter i lagom stora bitar och ändra din arbetsyta ett par gånger om dagen hjälper dig att hålla dig fräsch och kreativ. Mer info hittar du här.